Site-ul Instituției Avocatul Poporului folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii acestora, conform Regulamentului 679/27 aprilie 2016

 

 

 Pregătirea profesională a membrilor MNP.

 

Pe plan internațional

 

● Conferința europeană „Monitorizarea căminelor pentru persoane vârstnice”, în perioada 11 -13 martie 2018, organizată de MNP-urile din Germania și Austria sub patronajul Consiliului Europei, la Trier, Germania.

● întâlnirea Rețelei MNP pentru Europa de Sud-Est, în perioada 29 -30 mai 2018, la Podgorica, Muntenegru, care s-a axat pe prevenirea cazurilor de suicid și supradoze în centrele de detenție și statutul MNP în statele membre.

● workshop IOI pentru MNP-uri, cu tema ”Consolidarea monitorizării recomandărilor MNP”, organizat de către Oficiul Ombudsmanului parlamentar danez la Copenhaga, împreună cu partenerii din cadrul Asociației pentru Prevenirea Torturii (APT), în perioada 6-10 noiembrie 2018.

● întâlnirea organizată de Asociația pentru Prevenirea Torturii (APT) și Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) din cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), în perioada 03-04 decembrie 2018, la Milano, în Italia cu tema ”Prevenirea torturii și a relelor tratamente în contextul detenției imigranților”.

● masa rotundă cu tema ″Alternative eficiente la detenție în contextul imigrației″, organizată de instituția Ombudsmanului din Muntenegru împreună cu partenerii din cadrul Consiliului Europei la Podgorica, în perioada 11-12 decembrie 2018. 

● Conferința ʺMecanismele Naționale de Prevenire în confruntarea cu supraaglomerarea în locurile privative de libertate. Abordări și strategii", 18-19 decembrie 2018, Tunisia.

● Conferința internațională dedicată aniversării a 10 ani de la înființarea MNP din Armenia, organizată în perioada 28-29 noiembrie 2018, la Erevan, Armenia.